Størstedelen af de danske virksomheder leaser deres bil gennem erhvervsleasing. Det vil sige at de leaser bilen, som virksomhed. Dermed må bilen udelukkende anvendes til erhvervsbrug, medmindre det er en firmabil, hvor du bliver beskattet af bilen. Beskattes du af bilen kan den anvendes til både privat- og erhvervsbrug. Der findes kort sagt to måder, som du kan erhvervslease din bil på:
Erhvervsleasing dækker både biler til ren erhvervsbrug og firmabiler til privatbrug. Fælles for begge anvendelsesmetoder er, at det altid er virksomheden, som er ansvarlig for bilen. Mange lønmodtagere får, som en del af deres lønpakke, stillet fri-bil til rådighed af deres arbejdsgiver. Dette betyder, at du bliver beskattet af bilen, men til gengæld kan anvende bilen til både privat- og erhvervsbrug. Dette betyder, at din arbejdsgiver betaler for alle drift- og vedligeholdelsesudgifter i forbindelse med din bil. Dette dækker blandt andet; udbetaling, leasingydelse, restværdi, brændstof, service, reparationer mv. Du får med andre ord stillet bilen frit til rådighed, imod at du beskattes af bilen, deraf navnet ”fri bil”. Ønsker du en firmabil uden at blive beskattet af bilen, kan vi anbefale splitleasing.
Du kan læse mere om splitleasing herNår du får en fri bil til rådighed, skal du beskattes af bilen. Dette gælder uanset om bilen er købt eller leaset. Beskatningsværdien udregnes ud fra bilens anskaffelsespris. Her er en vigtig ting, du skal huske, hvis bilen er under 3 år, så beregnes beskatningen efter nypris. For brugte biler, som er købt mere end 3 år efter 1. indregistrering, så beregnes beskatningen efter markedsprisen. Du skal betale skat af 24 procent af bilens værdi op til 300.000 (værdisats 1) og 21 procent af bilens værdi over 300.000 kr. (værdisats 2). Dertil skal du lægge et miljøtillæg.
Eksempel: Bilen koster 500.000 kr. (nye satser fra 2022)
Bilen er købt til 500.000 kr. Det vil sige, at du skal du beregne bilens værdi med satsen 24% for bilens værdi under 300.000 kr., og 21% for værdien over 300.000 kr. Den årlige ejer-afgift er 660 kr. og skal ganges med 250 %.
Hos Schønnemann & Brodersen anbefaler vi din virksomhed den løsning, som er billigst og passer bedst til virksomhedens behov. Det er vores måde at skabe gode og langsigtede relationer med vores kunder. Det betyder, at hvis den bedste løsning for dig er operationel erhvervsleasing, så sender vi dig videre til en samarbejdspartner – Vi tilbyder ikke operationel leasing. I størstedelen kan vi dog finde en bedre løsning med et traditionelt billån eller en flexleasing aftale. Derfor har vi valgt at være specialister indenfor netop de to områder. Vores anbefaling er, at I finder ud af hvilken bil, i vil have og hvad den skal bruges til, så finder vi den rigtige løsning i fælleskab med jer.
Når du køber en bil i Danmark, betaler du næsten to gange bilens pris. Det skyldes, at du skal betale for både moms og registreringsafgift. Med erhvervsleasing slipper du for udgiften til moms og registreringsafgift. Dette betyder at afskrivningerne på din bil bliver mindre og dermed bliver bilen billigere. Det er derfor flexleasing er en fordel. Du sikre at have en bedre økonomisk sikkerhed og en løbende oversigt af værdiafskrivningen på din bil. Med flexleasing kender du udgifterne fra begyndelsen af leasingperioden og dermed har du et estimat på bilens værditab, inden du skriver under. Det er din garanti på at du ikke får et chok, når du opdager din bil, kun er det halve værd, sammenlignet med det du købte bilen til 3 år siden.
Du får en række fordele med erhvervsleasing:
Når du erhvervsleaser med flexleasing, betaler du for bilens registreringsafgift hver måned, som en del af den månedlige leasingydelse. Det er vigtigt, at kende til SKAT’s afgift-rater, for jo lavere procent af månedlige registreringsafgift som du skal betale, desto billigere er bilen og dens leasingydelsen. Det er netop derfor, man ser mange flexleaser erhvervsbiler, som er +3 år – Det er nemlig her der er den største besparelse.
Biler med indregistrering 0-3 mdr. gammel = 2% registreringsafgift pr. måned Biler med indregistrering 3-36 mdr. gammel = 1% registreringsafgift pr. måned Biler med indregistrering +36 mdr. gammel = 0.5% registreringsafgift pr. måned Ydelse til registreringsafgift er 4x så høj på en ny bil sammenlignet med bil som er mere end 3 år gammel.
I begyndelse af leasingperioden præsenteres din virksomhed for alle bilens løbende forudsete udgifter. Dette dækker over: Udbetaling, leasingydelse, ejer-afgift, forsikring og evt. GPS-tracker. Du skal derfor huske, at medregne potentielle uforudsete udgifter. De uforudsete udgifter kan være service, reparationer, skader mv. Vi tilbyder din virksomhed, at tilkøbe vores garanti forsikring, så du er dækket mod alle uforudsete udgifter med særdeles få undtagelser. Garantiforsikring mod uforudsete udgifter starter fra 5.000 kr. årligt og kan sammenlignes med en fabriksgaranti på din nye bil. Prisen på din kommende bil afhænger af bilens, motorstørrelse, kilometerstand mv. Når leasingperioden udløber indestår din virksomhed for en fastsat restværdi. Restværdien er den estimeret værdi på bilen, som bilen er blevet afskrevet til i leasingperioden. Det er vigtigt at bilens restværdi ligger omkring markedsprisen. Restværdien opgøres uden moms og registreringsafgift.
Vi vil gerne gøre det nemt for dig at erhvervslease. 1. Find den rigtige bil Find bilen på vores lager eller send link til bilen fra mobile.de. Vi hjælper dig gerne personligt til at finde den rigtige bil. 2. Vi sender et leasingtilbud til dig Vi beregner et tilbud til dig med udgangspunkt i dine behov og ønsker. 3. Tilbuddet godkendes Når du er tilfreds med aftalen, godkendes den af dig og derefter indbetales førstegangsydelsen. 4. Udlevering af bil
Hos Schønemann & Brodersen Biler har vi mere end 80 års sammenlagt erfaring i bilbranchen & ved derfor også at det mest væsentlige i et bilkøb er tillid & gennemsigthed. Vi har specialiseret os i at hente højtudstyrede svenske & tyske biler hjem fra Europa.